Framtidsfonden når över 1.000.000 kronor

25 april 2018 15:54

Under onsdagseftermiddagen kom beskedet att kommunstyrelsen i Västerviks kommun beviljade den ansökan om extraordinärt föreningsbidrag som Västerviks IK skickat in. I ansökan bad VIK om ett bidrag på en miljon kronor för att långsiktigt satsa på föreningens framtid och framförallt satsningar på barn- och ungdomsverksamheten.


- Kommunens extra ordinära bidrag syftar i sin helhet att tillfalla framtidsfonden, genom detta står man som kommun bakom den fortsatta satsningen på barn och ungdomsidrott och ser värdet i att Västerviks IK har ett representationslag på nationell hög nivå. Vi är tacksamma att kommunen fattade det beslutet, säger Johan Rothlind, Västerviks IK:s klubbchef.

- Det kortsiktiga målet för Framtidsfonden är att få in minst 1,8 miljoner kronor för att kunna säkerställa att vårt egna kapital klarar licenskraven från Svenska Ishockeyförbundet och just nu ligger den summa som skänkts till fonden på 1,27 miljoner kronor. På sikt är målsättningen att överskottet i fonden ska tillfalla satsningar inom barn- och ungdomsverksamheten, projekt i föreningen och organisationen, avslutar Rothlind.

Både företagare och privatpersoner får självklart vara med och stödja framtiden i Västerviks IK, är du företagare är du varmt välkommen att kontakta oss på VIK:s kansli och privatpersoner bidrar genom att swisha till 123 179 06 41, märk betalningen "Gåva Framtidsfonden".

Kontaktuppgifter VIK:s kansli!

Mer information om Framtidsfonden här!