Sviten intakt för J20 som tog ny seger mot IK Guts
Publicerad: 2021-11-23
Hemmalaget växlade upp efter trubbig inledning och vann till slut komfortabelt.

Med nyligen säkrad serieseger och en del spelare på frånvarolistan och därtill en tuff inledning på matchen kunde man kanske trott att motivationen sviktade lite för hemmalaget. Så var kanske också fallet när halva första perioden summerats, där bortalaget IK Guts hade kommit ut och gjort både 0-1 och 0-2 varav det första i powerplay efter att Kalle Linnsand fått uppsöka botbänken. Efter detta så började hemmalaget smått tugga igång maskineriet och efter 16:30 spelat kunde Oliver Svensson göra 1-2 framspelad av Henrik Pettersson och Olle Hanson. Mindre än två minuter senare hittade Filip Windahl ledigt nät bakom bortalagets målvakt Sigge Eriksson och placerade tämligen enkelt in kvitteringen. Första perioden slutade därmed lika på två.

Andra perioden började bra rent resultatmässigt då Liam Tampöld redan efter 35 sekunder kunde ge VIK ledningen för första gången i matchen när han satte 3-2 i powerplay efter att Guts i slutet av den första perioden ådragit sig en utvisning. Perioden innehöll kanske ingen vidare strukturerad ishockey utan böljade en hel del och de resolut framspelade chanserna utbyttes mer emot bjudningsliknande situationer. Denna perioden innehöll kanske framför allt lite mer krig framför bortalagets mål där det stundtals blev lite kubbning om trissan. I periodens tolfte minut kunde sedan Isak Gröndlund ganska så resolut göra 4-2 när han fick ett bra läge framför mål och gjorde inget misstag när han spelades fram av Filip Windahl och Christian Jonsson.

Den tredje perioden lät dock nästa mål vänta på sig tills halva var avverkad. Denna gången var det William Bengtsson som framspelad av Mathias Hagberg och Love Nelson skrev in sig i protokollet vilket gav hemmaledning med 5-2. Innan dess hade bägge lagen hunnit dra på sig varsin utvisning utan att powerplay givit utdelning åt respektive håll. Denna perioden innehöll lite mer av välordnat spel från hemmalaget vilket kanske avspeglades lite på IK Guts framträdande som i detta läget började se lite tröttkörda ut. När endast 4.30 återstod av den tredje perioden ökade hemalaget på till 6-2 vilket kanske kändes lite som spiken i kistan. Denna gång var det Henrik Petterssons tur att få göra mål när han spelades fram av Mathias Hagberg och Olle Hanson. Dryga minuten senare lyckades IK Guts att få in ett tröstmål som förkunnade 6-3 på tavlan men närmre kom inte bortalaget ikväll. Gustav Tegvall som vaktade hemmamålet stod för ytterligare en fin insats.

Hemmalagets tränare Kasper Josefsson framhöll de två första perioderna som lite sämre från hemmalagets sida där han tyckte att det slarvades en hel del och att man tummade lite för mycket på grunderna. Två av faktorerna till detta kan ha varit att man var lite mer avslappnade efter att man bärgat avancemanget till juniorettan.

-Vi gör två ganska dåliga perioder och det kanske satt lite i huvudet på oss att denna matchen inte betyder så mycket för oss rent resultatmässigt. Vi kommer dock ut i tredje och hittar tillbaka lite bättre i grunderna samt agerar lite mer konsekvent. Det är lite mer så vi skulle vilja spela genom hela matchen

Denna matchen valde man att vila lite spelare för att kunna komma in med frisk trupp när Juniorettan drar igång.

Saknades gjorde både August och Alfons Åhman samt Gustav Lindblad och Melker Lundberg som alla vilades på grund av mindre orsaker.

-Vi vill kunna få alla spelare tillgängliga så att vi kan slipa lite på detaljerna, vrida upp tempot och fortsätta och träna hårt så att vi kommer väl förberedda till Juniorettan

J20 - IK Guts Finspång 6-3

Mål/pass: Oliver Svensson:1+0, Filip Windahl: 1+1, Liam Tampöld 1+0, Isak Gröndlund:1+0, William Bengtsson: 1+0, Henrik Pettersson 1+1 Olle Hanson: 0+2, Kalle Linnsand 0+1, Christian Jonsson 0+1 Love Nelson 0+1, Mathias Hagberg 0+2

Skott: 37-24

Nästa hemmamatch för J20 är Lördag 27/11 klockan 14.00 då man gästas av Tranås AIF.