Matchrapport: VIK förlorade mot BIK Karlskoga i Plivit Arena
Publicerad: 2020-02-15
Segerraden på hemmaplan bröts på fredagskvällen när BIK Karlskoga gästade Plivit Arena. BIK vann med 1-2 efter en mållös första period. I andra perioden kom de första målen och ställningen var 1-1 innan gästerna kunde göra 1-2 i början på den sista som också blev slutresultatet. VIK:s målskytt var Tim Wahlgren, som kvitterade till 1-1 i andra perioden. Före matchen hyllades en av VIK:s allra största spelare, Mikael von der Geest, som tragiskt dog förra veckan. Här ser du allt ifrån den ceremonin.

Sammanfattning

Vila i frid Mikael von der Geest

Innan nedsläpp hedrades Mikael von der Geest med en tyst minut. På storbildsskärmen visades bland annat ett bildspel från Mikaels fina karriär på hockeyrinken.

Här kan du se hela hyllningen från sändningen i C More.

{!K}

Här kan du se bildspelet som visades under hyllningen.

{!L}

Så här hyllade VIK:s supporterklubb Rödblåa Fans Mikael von der Geest före nedsläpp.

{!H}

Första perioden

Första perioden är ganska chansfattig och efter lite avaktande spel tar VIK över mer och mer av spelet. Trots att BIK får spela powerplay två gånger är VIK det bättre laget.

Både Krieger och Nyström har ett par bra chanser att spräcka nollan, men kanske bästa chansen får Wernblom när han blir framspelad av gästernas Victor Berglind. Pucken smiter förbi krysset.

Perioden slutar 0-0

Skott: 13-9.

Andra perioden

I andra perioden kommer bortalaget ut lite rappare och efter cirka fyra minuters spel tar man också ledningen. Fredrik Forsberg får en fin passning som han sedan skjuter förbi en chanslös Ljung i bortre krysset.

Men det är nära mål redan i bytet innan, först BIK:s Höggren och sedan i anfallet efter prickar VIK:s Erik Gustavsson stolpen och ner i knät på målvakten Juel.

Karlskoga fortsätter spela bra och det är riktigt nära 0-2, men Arvid Ljung är bra med i sidledsförflyttningen och kan rädda.

Nära att VIK kan kvittera strax efter efter en miss av gästernas målvakt som slår iväg pucken till fel spelare men han får inte ordning på pucken.

Efter drygt sju minuter visas Erik Nyström ut för en interference och Karlskoga har ett bra powerplay, men med lite tur kan VIK hålla undan.

{!E}

BIK fortsätter spela bra och VIK har svårt att freda sitt mål. Men efter andra periodens powerbreak lyfter VIK upp spelet och med tre och en halv minut kvar av andra så kvitterar VIK snyggt genom Tim Wahlgren på Lukas Wernbloms fina förarbete och passning.

Skott: 16-7.

Tredje perioden

Efter lite böljande spel fram och tillbaka kan Karlskoga ta tillbaka ledningen genom Victor Berglind, som prickskjuter till 1-2 efter cirka tre minuter. Riktigt nära också att Jesper Kokkonen kan utöka ledningen, men Ljung gör återigen en bra räddning.

Strax efter att VIK blivit fulltaligt är det nära att Lukas Wernblom kan kvittera men han blir lite ojuste behandlad framför mål och målvakten Tim Juel åker ut två minuter. I efterföljande powerplay är det nära att Victor Wänghult kan kvittera, men pucken tar i stolpen. Sekunderna senare visas Victor ut när han lite oturligt visas ut för en tripping.

VIK jagar på för en kvittering men med fyra minuter kvar av perioden drar VIK på sig ytterligare en utvisning.

Hemmalaget gör ett sista försök och plockar ut målvakten med cirka minuten kvar, men BIK Karlskoga kan hålla undan och vinna matchen med 2-1.

{!F}

Skott: 10-9, totalt 39-25.

Analys

{!G}

VIK lyckas inte vinna mot topplaget BIK Karlskoga men man gör ändå en bra match. En jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Två bra målvakter gör att det bara blir tre mål i matchen.

Dubbelt så många utvisningar som gästerna bidrar också lite till förlusten. Ny match nästa vecka mot AIK på bortaplan.

Matchfakta

Västerviks IK - BIK Karlskoga 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Tabellen efter dagens matcher

VIK kvar på nionde plats men Karlskrona är hack i häl på samma poäng. VIK har fortfarande en poäng upp till Mora som förlorade hemma mot Vita Hästen. Karlskoga ligger kvar på sin fjärdeplats.

VIK-TV

{!M}

Stillbilder från matchen

{!N}

Massmedias artiklar om matchen

Västerviks-Tidningen: "Vi rapporterade direkt från Plivit arena – så var matchen" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Västervik föll knappt mot Karlskoga" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Så hedrades Mikael von der Geest" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "BETYG: Här är trion som var bäst i VIK ikväll - 'Energisk och farlig matchen igenom' - Så satte vi betygen" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "Andra raka förlusten för Västerviks IK"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Knapp förlust för Västerviks IK" med Tim Wahlgren-intervju

Sveriges Radio P4 Värmland: "BIK Karlskoga vann borta mot Västervik" med Tim Juel-intervju

Karlskoga Tidning: "Blixtinkallad Juel storspelade"

Hockeysverige.se: "Timråstjärnans show - slog till med hattrick"

Hockeynews.se: "HA-svepet: Modos förstalina stekhet igen och vad händer i Mora?"

{!I}

Nu väntar två bortamatcher i följd. Först borta mot AIK onsdag 19 februari klockan 19:00 och sedan på lördag 22 februari är det Timrå IK klockan 15:15.

{!J}

Nästa hemmamatch är tisdag 25 februari klockan 19:00 mot Björklöven, biljetter till den fighten köper du här