Folin skadad, ny back tränar med Västerviks IK

9 september 2018 12:07

Niklas Folin, en av Västerviks IK:s nya backar, är skadad och blir borta mellan fem och tolv veckor framöver. Då agerar VIK och tar in rutinerade backen Niklas Enberg. Niklas är 32 år gammal och kommer från Piteå. Förutom Piteå HC har Niklas spelat i Luleå J20, fyra säsonger i Troja-Ljungby, en säsong vardera i Sundsvall Hockey, IK Oskarshamn, samt Odense i danska högstaligan. Mest nyligen spelade Niklas Enberg i Tingsryds AIF i fyra raka säsonger.


Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef, kommenterar backsituationen i klubben så här:

I och med Niklas Folins skada är vi en back kort ett tag framöver. Niklas Enberg fanns tillgänglig och från båda sidor fanns intresse att känna på varandra lite.
- Jag känner till Niklas själv, efter att ha mött honom ett antal gånger. Jag tycker att han är en stabil back på allsvensk nivå.
- Niklas kommer att träna och spela match med oss nästa vecka, sedan får vi sätta oss ner och titta på framtiden och se om det blir en permanent lösning.

Emil Georgsson säger även avslutande:
- Senaste matchernas resultat har har haft en del att önska och förhoppningsvis kan Niklas ankomst, ihop med de två sista importspelarna Gabriel Desjardins och Kevin Schulzes intåg nästa vecka, spetsa till konkurrensen i truppen och höja nivån i spelet ytterligare.