Snabbrapport: Västervik vann mot Vita Hästen med 5-3 på fredagskvällen!
Publicerad: 2020-02-07
Snabbrapport
Västerviks IK spelade hemmamatch mot Vita Hästen på fredagskvällen och första perioden startade med en rejäl kalldusch för hemmalaget när Vita Hästen satte 0-1 genom Oliver Nordberg i första matchminuten. Även 0-2 kom från hästarna signerat Marcus Fagerudd innan Oskar Drugge smög med upp i ett anfall och fick helt öppen bur i slutminuten av första. Reducering 1-2 inför andra. Då tryckte VIK gasen i botten och vände matchen genom tre mål. Först kvittering av Emil Alba i powerplay, sedan 3-2 av Rob Bordson i en avvaktande utvisning och därefter även Lukas Wernblom till 4-2 i powerplay. Tredje perioden blev mer chansfattig, men Erik Aterius och Oskar Pettersson bryter sig loss och skapar en två mot noll och OP satte 5-2. VIK:s keeper Arvid Ljung tog en straff innan Hästen även hade ett stolpskott. När VIK fick powerplay med tre minuter kvar satte Arvid Aronsson 5-3. Ställningen stod sig tiden ut trots utplockad Kokman och tre viktiga poäng in på kontot!

Den fullständiga matchrapporten med stillbilder, VIK-TV:s videomaterial och länkar till medias artiklar om matchen kommer på lördagsmorgonen.