Snabbrapport: Västervik vann mot Mora på onsdagskvällen!
Publicerad: 2020-03-04
Snabbrapport
Västerviks IK spelade bortamatch mot Mora IK på onsdagskvällen och det var VIK som tog tag i taktpinnen i matchens första period med först ett 0-1-mål från Tim Wahlgren från distans efter effektiv skymning av Lukas Wernblom och därefter 0-2 av Erik Ullman från ungefär samma avstånd och lika effektiv skymning av Emil Eriksson. Även Adam Åhman fick kliva fram ordentligt i den första perioden med flera starka räddningar, men aktionen där han luggade Emil Bejmos friläge med en arm bakom ryggen är en av säsongens mäktigaste. Andra perioden blev mållös och lite stökig. I tredje perioden fortsätter Åhman storspela och Malmström, Krieger och Westfält satte hård press på Morakeepern Isak Wallin utan att näta. Målet kommer dock när Peter Krieger lurar Isak Pantzare på egen blå och rusar iväg i ett friläge som han sätter säkert. Mora reducerar genom Brendan Ranford i powerplay med sju minuter kvar. Även 2-3 kommer i slutskedet genom Johan Persson, men VIK håller undan och är kvar i slutspelskampen. Inte minst tack vare Adam Åhmans storspel!

Den fullständiga matchrapporten med stillbilder, VIK-TV:s videomaterial och länkar till medias artiklar om matchen kommer på torsdagsmorgonen.