Snabbrapport: Västervik övertidsförlorade mot Karlskrona på fredagskvällen
Publicerad: 2020-02-28
Snabbrapport
Västerviks IK spelade bortamatch mot Karlskrona HK på fredagskvällen och det var VIK som tog ledningen i den första perioden då Victor Wänghult fick tag på en puck som han la in i mål efter att Emil Alba och Jacob Bjerselius fått fritt spelrum framför KHK-kassen. När Peter Krieger åkt på en tuff 2+2-minutersutvisning i mitten av perioden gjorde Karlskrona inte bara ett utan två mål i powerplay och det var inte förrän i första periodens slutsekunder som Oskar Drugge kunde kvittera i powerplay. Andra perioden mer avvaktande och förre VIK:aren Philip Rondahl gav Karlskrona ledningen till 3-2 med periodens enda mål efter en stark soloprestation. Ledningen inför tredje perioden kändes inte hel logisk, VIK hade fler avslut på mål. I sista perioden tryckte Västervik gasen i botten och förlade spelet i KHK:s försvarszon. Kvitteringspucken kom också när Kim Johansson satte 3-3 med dragskott från blå efter bra täckning av Wänghult. Det fick avgöras i förlängning och väl där är Karlskrona klart hetare och Axel Lindström skickar in en projektil bakom Adam Åhman. En viktig poäng till VIK ändå facit.

Den fullständiga matchrapporten med stillbilder, VIK-TV:s videomaterial och länkar till medias artiklar om matchen kommer på lördagsmorgonen.