Snabbrapport: Västervik vann gastkramande match mot Almtuna med 4-3 på fredagskvällen
Publicerad: 2020-01-31
Snabbrapport
Västerviks IK spelade hemmamatch i en välfylld Plivit Arena på fredagskvällen mot streckkonkurrenterna Almtuna IS. Första perioden gick till Västervik både spel- och målmässigt efter mål av Emil Alba i powerplay och stort skottövertag. Andra perioden började lika starkt, men det var Almtuna som gjorde periodens första och enda mål genom Mattias Granlund. VIK hade svårt att förvalta alla chanser. I tredje gjorde dock både Erik Ullman och inlånade Tim Wahlgren mål i inledningen, Ullman i powerplay. Strax därefter kom Almtunas andra mål genom Oscar Pentler och sedan stod matchen och vägde. En puck out-utvisning med mindre än tre minuter kvar gav Almtuna kvitteringschans med utplockad målvakt och spel sex mot fyra. Det utnyttjade kvicke Emil Alba och satte sin andra puck till 4-2 i tom bur. Spelet med utplockat målvakt fortsatte och Almtuna gjorde 4-3 med 33 sekunder kvar av matchen. VIK kunde hålla undan och tre mycket viktiga poäng säkrade.

Den fullständiga matchrapporten med stillbilder, VIK-TV:s videomaterial och länkar till medias artiklar om matchen kommer på lördagsmorgonen.