Spelarnytt: Fabian Ilestedt – 24-årig målfarlig forward ny i Västerviks IK, två spelare lämnar
Kontrakt2020-03-26
Under torsdagen blev det klart att Västerviks IK värvat 24-årige forwarden Fabian Ilestedt, senast med tre målfarliga säsonger i Nybro Vikings i Hockeyettan. Fabian Ilestedt har Sölvesborgs IK som moderklubb och spenderade större delen av sina juniorår i Leksands organisation. Samtidigt meddelas att Emil Alba och Henrik Malmström lämnar Västerviks IK.

Det är en poängstark och målfarlig forward som ansluter till Västerviks IK nästa säsong. Fabian Ilestedt har gjort 139 poäng på 184 seriematcher i Hockeyettan, varav merparten är mål. De senaste tre säsongerna har Fabian stått för 43 mål i Nybro Vikings och då spelade Fabian dessutom endast 16 matcher förra säsongen.

Den senaste säsongen inledde Fabian Ilestedt i AIK:s trupp som try out-spelare, men han lämnade klubben och återvände till Nybro där hans starka poängproduktion fortsatte i oförminskad styrka. 16 mål och 21 assist på 36 seriematcher och 5 mål plus 3 assist på 7 play off-matcher gav honom ett poängsnitt en poäng per match eller mer två säsonger i rad.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om Fabian Ilestedt:

- Fabian är en spelare som har gjort flertalet bra säsonger i rad i Nybro och som vi känner bör vara redo att ta nästa kliv i sin hockeykarriär. Han är en avig spelartyp som är skicklig på att hitta lösningar offensivt. Vi är glada att få Fabian till oss nästa säsong.

Samtidigt meddelar Västerviks IK att både Emil Alba och Henrik Malmström inte kommer att fortsätta i klubben. Emil Alba har skrivit på avtal hos Södertälje SK och Emil Georgsson säger så här om Emil och Henrik:

{!A}

- Både Henke och Alba kom till oss säsongen 18/19 med lite halvtaskiga säsonger bakom sig. Hos oss har båda hittat tillbaka till glädjen igen och verkligen under utvecklats och växt ut till viktiga spelare för oss dessa två säsonger. Det är verkligen två kanonkillar som har spelat med hjärtat för vår förening och de kommer att bli tunga tapp för oss.

{!B}

- Så klart är det tråkigt att tappa dom men det är lite grand den värld som vi lever i. Just nu är Västerviks IK:s position i näringskedjan att hitta spelare, förädla dem och sen släppa till en klubb som kan erbjuda bättre förutsättningar. Vi är glada att ha haft dem här och önskar båda all lycka i framtiden.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

Fabian Ilestedt, forward, 24 år

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21 (samt 2021-22 och 2022-23):

Mattias Karlin, huvudtränare

Fabian Ilestedts spelarprofil på Eliteprospects:

Webbmaster