Meriterad snabbskrinnare till Västerviks IK

14 september 2020 20:00

Axel Jonsson Fjällby, till vardags i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears, är klar för spel i Västerviks IK.

  • Vi är så klart väldigt glada över att få ha Axel hos oss i starten av denna säsong, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Den 22-årige, vindsnabbe forwarden Axel Jonsson Fjällby slog igenom i Djurgården säsongen 17-18 då han gjorde 7+9 på 42 seriematcher innan han svarade för 6 mål på 11 matcher i slutspelet. Säsongen 18-19 inledde han i Hershey innan han vände hem till Djurgården och hjälpte laget till SM-final med 7+5 på 19 slutspelsmatcher. Senaste säsongen spelade han 61 matcher i AHL och gjorde 23 (12+11) poäng på dessa. Utöver det har han spelat både JVM och sex stycken A-landskamper, samt drygt 100 SHL-matcher plus 32 slutspelsmatcher. Jonsson Fjällby är en vänsterfattad forward som är 182 centimeter lång och väger 84 kilo. Han draftades av Washington Capitals 2016 som spelare 147 totalt.

VIK:s sportchef Emil Georgsson om Jonsson Fjällby:

”Vi är så klart väldigt glada över att få ha Axel hos oss i starten av denna säsong. Innan var vi bara 13 forwards vilket gjort att vi är väldigt sårbara för skador och sjukdomar. Med Axel både spetsar vi och breddar truppen. Axel är främst känd för sin starka skridskoåkning men har ett betydligt bredare register än så. Dessutom användbar i många spelformer. Vi känner att hans profil av spelartyp passar bra in i vårt sätt att spela och det ska bli kul att följa honom på nära håll.”

Vi i Västerviks IK sänder ett stort tack till Slottsholmen hotell & restaurang AB som varit med och gjort denna värvning möjlig.

Leif Karlsson COO på Slottsholmen förklarar varför man valt att hjälpa oss med denna värvning:

"Vi på Slottsholmen är stolta över att få vara del i en unik möjlighet att få tillgång till en duktig hockeyspelare till Västerviks IK. Vidare är vi hedrade att bli tillfrågade och vi hoppas vi kan uppfylla behovet man behöver av oss. Slottsholmens inställning är att vara en aktiv aktör för att utveckla Västervik på alla plan och för alla. Vi vill skapa mötesplatser och vara tillgängliga för alla. Vi vet också att tillsammans så når man dit man vill med ett gott och bra samarbete. Slottsholmen önskar att alla företag, föreningar och attraktionen för staden i allmänhet skall utvecklas. Det tjänar vi alla på oavsett verksamhet.

Vi på Slottsholmen vill ta vårt ansvar och vara behjälplig med våra resurser. Detta passar mycket väl in i vår policy och därför vi är mycket exalterade över att få vara med. När vi fick frågan fanns aldrig någon tvekan! Med denna satsning önskar vi Västerviks IK en bra start på säsongen 20/21 för att nå sina uppsatta mål. Vi hoppas intresset och attraktionen för laget ökar och vi tycker framför allt att det är roligt för ungdomar att på nära håll se denna typ av spelare. STORT lycka till önskar vi på Slottsholmen med familjen Ulvaeus i spetsen, via Leif Karlsson COO Slottsholmen hotell & restaurang AB."

Axel Jonsson Fjällby på Eliteprospects: