Matchrapport: Almtuna-Västervik 9-6 i Gränbyhallen
Publicerad: 2019-09-05
Målproduktion modell större när Västerviks IK inkasserade första förlusten under träningsspelandet i försäsongens första bortamatch i Gränbyhallen i Uppsala. Almtuna IS vann slutligen med 9-6 (!) i en match som lämnade en del i övrigt att önska ur Västerviks IK:s synpunkt. Peter Krieger tvåmålsskytt och Victor Öhman fick igång pp-målandet var två ljuspunkter.

Sammanfattning

Period ett

Almtuna skulle rivstarta matchen och ett ledningsmål kommer tidigt i perioden. Målskytten var Oscar Pentler efter att Niklas Folin visats ut för hakning cirka tre minuter in i matchen.

Inte ens minuten senare utökar Almtuna sin ledning med 2-0. Sist på pucken den gången var Filip Hasa. En mardrömsliknande start för VIK:arna som agerar aningen virrigt.

Reducering skulle dock komma tämligen omgående. Adrian Elefalk är snabbt framme på en retur och 1-2 på tavlan med drygt sju spelade minuter.

{!D}

VIK:arna skulle också få chansen i numerärt överläge två gånger innan första perioden var över.

Kvitteringen kommer från Victor Öhman snyggt efter 15 sekunders spel i powerplay och ledningsmålet i ännu ett numerärt överläge efter 16:35 kommer från Emil Alba. 2-3 skulle stå sig perioden ut.

{!E}

Period två

Målfesten skulle fortsätta även i den andra perioden. Först ut är en kvittering från Almtunas Stefan Lassen.

Bara dryga minuten senare kommer också ett ledningsmål från hemmalaget. Den gången heter målskytten William Wiå.

{!F}

Innan den svängiga perioden är över ser VIK:s Ken Jäger till att det är lika på fyra inför tredje perioden.

Period tre

Den som trodde att lagen skulle prioritera defensiven i den avslutade perioden hade fel. Målkavalkaden skulle fortgå.

Almtuna skulle ta ledningen tidigt genom tidigare Vimmerbyforwarden Hampus Harlestam, nyligen anländ från IK Oskarshamn. Minuterna senare också utöka den genom Tony Mårtensson, 5-4 och 6-4 därmed.

Det skulle inte sluta där, utan Almtunas Filip Hasa skulle också se till att göra 7-4 tämligen omgående.

{!G}

VIK:s Peter Krieger skulle snygga till sifforna lite genom att göra 7-5 efter 14 minuters spel i sista perioden.

Ytterligare två hemmamål skulle komma kort därefter. Oscar Pentler och Villiam Haag är målskyttarna till 8-5 och 9-5. Som om det inte vore nog med mål denna kväll så skulle VIK:arna hinna med att reducera ännu en gång.

Peter Krieger återigen målskytt. Resultatet skrivs till makalösa 9-6 till Almtunas favör.

Analys

En match som man, ur VIK:s synpunkt, gärna glömmer - framför allt försvarsmässigt. Det går inte dra några större växlar av nederlaget utan det är bara att glömma och gå vidare.

Det är bättre att sånt här händer under försäsongen, än senare i seriespelet.

Nästa match spelas borta mot HC Vita Hästen i Himmelstalundshallen onsdag 11 september.

{!C}

Nästa hemmamatch spelas i Plivit Arena fredag 13 september och det är genrepet inför HockeyAllsvenska starten när Tingsryd kommer på besök.

Matchfakta

9-6 (2-3, 2-1, 5-2)

1-0, 04:56: Oscar Pentler, ass Marcus Karlström & Filip Hasa (PP1)

2-0, 05:54: Filip Hasa, ass Mattias Granlund

2-1, 07:11: Adrian Elefalk, ass Emil Alba & Niklas Folin

2-2, 13:59: Victor Öhman, ass Adam Plant & Rob Bordson (PP1)

2-3, 18:20: Emil Alba, ass Victor Wänghult & Adam Plant (PP1)

3-3, 26:57: Stefan Lassen, ass Tobias Liljendahl & Tony Mårtensson

4-3, 28:15: William Wiå, ass Marcus Karlström & Stefan Lassen

4-4, 34:22: Ken Jäger, ass Erik Gustafsson

5-4, 43:06: Hampus Harlestam utan ass

6-4, 48:04: Tony Mårtensson, ass Villiam Haag & Alexander Bjurström (PP1)

7-4, 48:57: Filip Hasa, ass Per Svensson

7-5, 54:03: Peter Krieger utan ass

8-5, 58:48: Oscar Pentler, ass Stefan Lassen (ENG)

{!H}

Läs allt om Västerviks IK:s försäsongsmatcher inklusive matchfakta, poäng- och målvaktssiffror här