Matchrapport: VIK-Vimmerby 3-1 gav seger i Sandströms Trophy på fredagskvällen!
Publicerad: 2019-08-31
Västerviks IK vann fredagskvällens match i Plivit Arena mot Vimmerby Hockey med 3-1 och vann därmed Sandströms Trophy 2019. Man gick igenom försäsongsturneringen med två segrar mot Tranås och Vimmerby och endast ett insläppt mål.

Sammanfattning

Period ett

Matchen var till en början en ganska hafsig och chansfattig, men VIK skulle ju längre perioden gick varva upp och förlägga det mesta av spelet i Vimmerbys zon.

Rättvist skulle också Rob Bordson ge VIK ledningen strax innan vi spelat den halva första perioden. Den kluriga framspelningen stod Erik Nyström för.

Kedjan som för kvällen var nykomponerad med Bordson, Nyström och Victor Öhman hade Vimmerby även i övrigt stora problem att freda sig emot i den första perioden.

Västerviks IK skulle även få ett mål bortdömt för hög klubba i den första perioden som slutade med 1-0. Ledningen var i underkant, skotten skrevs till 11-4 för VIK.

Period två

Den andra perioden skulle bli betydligt jämnare men det är VIK som tidigt utökar ledningen genom Adrian Elefalk, snyggt framspelad av Marcus Westfällt och Adam Plant.

Vimmerby skapar en del målchanser i andra perioden, men VIK:s målvakt Ádám Vay agerar säkert mellan stolparna.

Det märks att det är träningsmatch där det inte är särskilt fysiskt spel och tacklingarna är lätträknade.

Helt jämnt i skotten i andra perioden, 10-10.

Period tre

I den tredje perioden skulle VIK säkert spela av matchen och bevaka sin 2-0 ledning. Vimmerby försöker prestera offensivt, men det märks att man att är ett nummer för litet denna match.

När sedan Vimmerby sätter sitt sista hopp till att ta ut målvakten slutar det som många gånger förr med mål i öppen kasse. Denna gång genom Emil Alba efter en gåva från Rob Bordson.

Vimmerby skulle dock få göra ett tröstmål i sista matchminuten när en studspuck hamnade framför en fri Maximillian Popovic i spel sex mot fyra. Slutresultatet fastställdes 3-1 till VIK.

Skotten i period tre 7-11, totalt 28-25.

{!D}

Analys

VIK fortsätter att vinna under försäsongen. Detta var lagets fjärde raka seger. Man vinner dock denna match utan att göra egentligen mer än vad som krävs för att just vinna mot Vimmerby.

VIK har fortfarande saker att jobba på och det ska man han den här tiden på året.

Jag tyckte att kedjan med Rob Bordson, Victor Öhman och Erik Nyström, framförallt i första perioden, hittade varandra bra och var ett ständigt hot mot Vimmerby. Även Ádám Vay gjorde en stabil insats och förtjänade att få hålla nollan mot Vimmerby denna kväll.

Kul också med turneringsseger och en prischeck på 10.000 kronor till klubben, samt tack till Sandströms för chansen att genomföra Sandströms Trophy igen!

{!C}

Västerviks IK reser till Uppsala för match mot Almtuna i Gränbyhallen på torsdag 5 september.

Nästa hemmamatch spelar Västerviks IK i Plivit Arena fredag 13 september, då kommer Tingsryds AIF på besök för sista träningsmatchen inför seriestarten.

Matchfakta

3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1-0, 08:35: Rob Bordson, ass Erik Nyström & Victor Öhman

2-0, 22:49: Adrian Elefalk, ass Adam Plant & Marcus Westfält

3-0, 58:48: Emil Alba, ass Rob Bordson & Adam Plant (ENG)

3-1, 59:15: Maximiliam Popopvic, ass Henrik Eriksson & Pelle Ström (PP1)

Skott: 28-25 (11-4, 10-10, 7-11)

Publik: 381 åskådare

Utvisningar

Västervik: 10 minuter (5 x 2 min)

Vimmerby: 10 minuter (5 x 2 min)

Individuell spelarstatistik

Rob Bordson, Västerviks IK, 2 poäng (1 mål + 1 pass)

Adam Plant, Västerviks IK, 2 poäng (2 pass)

Adrian Elefalk, Västerviks IK, 1 poäng (1 mål)

Emil Alba, Västerviks IK, 1 poäng (1 mål)

Maximiliam Popovic, Vimmerby Hockey, 1 poäng (1 mål)

Victor Öhman, Västerviks IK, 1 poäng (1 pass)

Erik Nyström, Västerviks IK, 1 poäng (1 pass)

Marcus Westfält, Västerviks IK, 1 poäng (1 pass)

Henrik Eriksson, Vimmerby Hockey, 1 poäng (1 pass)

Pelle Ström, Vimmerby Hockey, 1 poäng (1 pass)

Ádám Vay, Västerviks IK, 24 räddningar, 96,00 % SVS, 1 insläppt mål

Tomas Rydén, Vimmerby Hockey, 25 räddningar, 92,59 % SVS, 2 insläppta mål

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

Läs allt om Sandströms Trophy, inklusive matchfakta, sluttabell, poäng- och målvaktsligan i turnerinen här

Läs allt om Västerviks IK:s försäsongsmatcher inklusive matchfakta, poäng- och målvaktssiffror här

VIK-TV

Intervjuer med coacherna Mattias Karlin och Peter Nordström före matchstart

Highlights från VIK-TV:s direktsändning med pay per view, kommentatorer Fredrik Blom och Erik Ullman, nu med rätt innehåll

Intervjuer med målvakten Ádám Vay och passningsexperten Erik Nyström efter matchen