Svenska Spel

Intervju med Joakim Englund

Publicerad: 2017-04-04 18:50

En kortare intervju kommer här med Joakim Englund som hoppas att ett nytt lag kommer upp i HockeyAllsvenskan nästa säsong!

Hej.
Först och främst ett stort grattis till en mycket bra säsong, både från din och lagets sida. Vad tycker du om din och lagets insats det första året i HockeyAllsvenskan?

Tack så mycket. Jag tycker att vi tidigt fick in en bra känsla i gruppen som vi kunde bibehålla mer eller mindre hela säsongen. Inledningsvis av serien lyckades vi vinna några matcher utan att vara det spelförande laget. Sedan växte vi in i serien på ett bra sätt där jag tycker vi var det bättre laget i många matcher. 

Tycker du att det var enklare än du trodde att spela i HockeyAllsvenskan jämfört med div 1?

Personligen har det varit något enklare än vad jag befarade inför säsongen men det har nog mycket att göra med en viss överskattning av nivån man aldrig tidigare provat på. 

Har du varit tjänstledig under säsongen eller har du jobbat och blir det likadant nästa säsong?
Hur tycker du att det har fungerat?

Ja, jag har varit tjänstledig 50% under säsongen. Så kommer det även att vara kommande säsong. Det fungerar bra för mig tycker jag. Jag är mycket tacksam mot min andra arbetsgivare som gör fortsatt spel möjligt. 

Hur ser planen ut fram till ispremiären i augusti?

Planen är att komma så väl förberedd som möjligt inför den kommande säsongen. Jag tror vi kommer bli mer testade än vad vi blev under debutsäsongen. Nu har vi ett år på nacken och motståndarna kommer inte ge bort några gratispoäng kommande säsong. 

Vilka lag från kvalet tror du spelar i HA nästa säsong?

Jag hoppas att Troja och SSK spelar i HA kommande säsong men det ser ut som att Kristianstad kan vara med och utmana hela vägen. Det blir spännande att följa avslutningen på kvalet. 

Till sist, hur ska du göra för att spräcka målnollan nästa säsong?

Jag får ge fan i att näta under försäsongen och spara det målet till senare istället, haha 

Tack för intervjun. Ha en bra vår och sommar så ses vi i augusti!

Tack detsamma

 
Conny Pettersson
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB