Svenska Spel

Roger Forsberg ny huvudtränare i Västerviks IK

Publicerad: 2017-04-18 13:12

Västerviks Ishockey Klubb har under tisdagen kommit överens med Roger Forsberg som huvudansvarig för klubbens A-lag de kommande två säsongerna. Roger Forsberg kommer närmast från treårig sejour som huvudtränare för Timrå IK i HockeyAllsvenskan.

När Västerviks IK för en vecka sedan fick beskedet att Mattias Karlin skulle utnyttja sin SHL-klausul och lämna klubben satte VIK genast ihop en bruttolista över potentiella nya kandidater på tränarposten.

Relativt snabbt sorterades Roger Forsberg fram som en av toppkandidaterna att ersätta Mattias. Efter en första kontakt med Roger för att utröna om intresset var ömsesidigt, vilket det var, undersökte klubbens sportchef Tomas Lind med hjälp av sina kontakter i hockeysverige om Roger är rätt person för rollen som huvudtränare för Västerviks IK:s A-lag. Tomas fick positiv feedback om Rogers tränar- och ledaregenskaper vid de kontakterna. Roger har även varit i kontakt med Mattias Karlin för att förhöra sig om föreningen i stort och om hur VIK spelar och om Mattias arbete med spelartruppen.

Tomas Lind säger följande om rekryteringen av Roger Forsberg.
- Det kändes redan efter vårt tredje samtal att kemin mellan oss klickade i. Roger står för den typen av hockey som vi vill att Västerviks IK skall spela. Det har inte skilt så mycket på vårt sätt och det sätt Timrå spelade på under den gångna säsongen. För att spela den typen av ishockey som VIK gör krävs det ett stort arbete och noggrannhet med detaljer av alla inblandade.

Roger Forsberg själv säger så här:
- Det blir en härlig utmaning att komma till Västervik som hade en riktig succésäsong i HockeyAllsvenskan. Jag vill försöka få till en likvärdig säsong igen och ser det som tuff utmaning. Jag vill också medverka till att utveckla Västerviks spel i positiv riktning.

Klubbchef Magnus Nilsson säger följande:
- Det är otroligt glädjande att vi så här fort har fått klart med Mattias Karlins ersättare. Att Tomas Lind nu kan fortsätta arbetet med att forma nästa säsongs spelartrupp tillsammans med Roger Forsberg. Det gör att vi inte tappar ytterligare dyrbar tid för att knyta intressanta spelare till klubben. Samtidigt som vi återigen visar handlingskraft och snabbt löser en oförutsedd situation när vi ställs inför den.

Roger Forsbergs tränarkarriär i korthet:

  • 1997-99, 04-05, 09-10: TV-pucken Jämtland/Härjedalen,
  • 1999-03: Östersunds IK, div 1,
  • 2004-06: Jämtlands HF, J18 Elit,
  • 2007-09: Östersund/Brunflo IF, div 1,
  • 2009-13: Sparta Sarpsborg, Norge,
  • 2013-14: HV71, ass coach SHL/coach J20 Superelit,
  • 2014-17: Timrå IK, HockeyAllsvenskan.

Källa EliteProspects

 
Fredrik Blom
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB