Svenska Spel

Intervju med avgående ordföranden Lasse Jörbrink!

Publicerad: 2017-06-13 17:15

Efter sju säsonger som ordförande och nästan 20 säsonger i styrelsen så tackar Lars Jörbrink för sig. – Jag har jobbat med många härliga människor så det är delade känslor att sluta.

Hej Lasse! Hur känns det nu att sluta efter sju år som ordförande?

– Det är delade känslor. Vi har gjort en fantastisk resa de senaste säsongerna. Vi har alla utvecklats och det har varit roligt att ha varit med på den resan och jobbat med alla härliga människor. Det känns riktigt bra att ha varit med och lyft VIK, både på plan och organisatoriskt.

Men det har blivit ett större och större ansvar också som huvudansvarig samtidigt som energin har sjunkit. Skolan där jag jobbar har också blivit tuffare rent administrativt de senaste 5-10 åren. Det har också tagit mycket ork av mig.
Sen har jag varit huvudansvarig för Karhu Run också så det är helheten som gör att jag inte fortsätter som ordförande. Har suttit i styrelsen i närmare 20 år.

Kommer du att fortsätta med något i föreningen efter det här?

– Något kommer det att bli men till att börja med ska vi ro i land årets Karhu Run.

Ditt roligaste minne under din tid som ordförande?

– När vi gick upp HockeyAllsvenskan! Som när spelarna kom hem ifrån Sundsvall och fick visa upp sig på torget och när det blev klart att VIK skulle spela i nästa högsta serien. Sen var det extra skönt att vi gick upp eftersom jag stack ut tungan inför säsongen och sa att vi skulle gå upp!
Sedan var det roligt när jag var på en stor fest med 100-150 personer i Stockholm när vi mötte AIK hemma och vann stort med 5-0 i januari. Det var flera personer som kom fram och klappade mig på axeln och gratulerade. Bl.a. en VD som är en stark AIK supporter. Det var riktigt häftigt.

Ditt tråkigaste minne då?

– När jag var i New York och skulle springa New York maraton, då telefonen ringde angående att två av våra spelare åkt dit för rattfylla. Det var en jobbig tid. Jag sov inte på två dygn men tack vare Magnus Nilsson så slutade det ändå rätt så bra. Han gjorde ett fantastiskt jobb.

Vad tror du om framtiden för Västerviks IK?

– Jag tycker den ser ljus ut. Tror vi kommer att få ihop ett starkare lag säsongen som kommer än säsongen som var.

Men det är små marginaler. Hade vi missat att gå vidare till slutspelsserien så kanske vi hade legat på en miljon back istället för drygt 600 000 plus.
Det är viktigt att VIK håller sig kvar ett par säsonger till för att det ska kunna bli möjligt med en ny arena. Vi får nog hanka oss fram med det vi har några säsonger till.

Tack Lasse för din insats i Västerviks IK som ordförande!

 
Conny Pettersson
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB