Svenska Spel

VIK bortaslog Pantern med 1-3!

Publicerad: 2017-12-27 21:50

VIK tog återigen en stark vinst på bortaplan. Pantern slogs tillbaka med 3-1 efter en stabil insats främst försvarsmässigt. VIK klättrade en placering i tabellen till en elfteplats.

Första perioden

Inför matchen fick Conny Strömberg kasta in handduken på grund av sjukdom. Lukas Löfquist tog hans plats i tredje kedjan.

En jämn period spelmässigt där båda lagen skapar chanser. VIK ett litet övertag, då man lyckades göra ett mål i första perioden och vinna skotten med 10-7.

VIK hade ett powerplay efter 3:37, men där kunde Pantern försvara sig på ett enkelt sätt då VIK:s PP inte var så bra.

0-1 kom efter 10:41. Hedblad snodde pucken i anfallszon, rundar buren och passar in framför mål till Wiklund som distinkt sätter 0-1. Ett par minuter senare är det nära kvittering men trots Lukas Haudums fina genomåkning så tar pucken i stolpen.

VIK hade också ett gyllene läge att utöka ledningen när man kommer tre mot en med tre-fyra minuter kvar. Tyvärr blev det nog en passning för mycket när Hedblad passade Wiklund istället för att skjuta. Wiklund kom för nära målvakten och pucken hamnar till slut hos Pantern som kan kontra men Östlund kunde rädda.

Med knappt en halv minut kvar av första perioden drog Pantern på sig en ny utvisning, men VIK hann inte skapa några direkta farligheter.

Skott 7-10.

Andra perioden

VIK fick börja andra perioden i numerärt överläge men, man fick aldrig ordning på sitt spel. Efter att hemmalaget blivit fulltaliga trycker man tillbaka VIK rätt så rejält men utan att lyckas få in någon puck bakom Östlund.

VIK lyfter sitt spel lite och efter drygt sju minuter gör Christopher Fish 0-2 när han snyggt trycker upp pucken i bortre krysset efter passning från Victor Öhman.

Strax efter målet så brakar Robin Dahse och Alexander Wiklund ihop och det slutar med att båda åker på matchstraff för slagsmål. Ett hårt straff, då båda bara står och kramas.

Drygt 11 minuter in i perioden får Pantern sitt första PP när När Patrik Blomberg åker ut för en tripping. VIK fortsätter spela bra boxplay och håller undan ganska lätt. Fyra minuter senare är det dags för en ny VIK-utvisning men man fortsätter att spela bra box. Man skapar till och med egna lägen mot ett Pantern som har bra statistik i PP.

Med 18 sekunder kvar får VIK spela PP efter en ful slashing av Jadeland på Victor Öhman långt ifrån spelet.

Skotten 9-7.

Tredje perioden

VIK började även tredje perioden med en man mer men precis som förra gången var inte PP-spelet det bästa. Sämsta läget att få ett PP är ju precis i slutet av en period och början på nästa. VIK och Oskar Svanlund jobbar till sig ett nytt powerplay när han blir interferad. VIK presterar ett bättre powerplay men dock inget mål.

VIK försvarar sig bra och har bra koll på matchen. Pantern ska också få chansen i powerplay när Elfström visas ut för en tripping. Man spelar ett bra PP, men Östlund agerar säkert i målet.

16:48 tar Pantern timeout och plockar ut målvakten för att försöka få till en reducering. I spel sex mot fem lyckas Andreas Söderberg få in pucken med ett skott från blå när det var mycket trafik framför Östlund som förmodligen inte såg pucken. Strax innan målet får Drugge en klubba i ansiktet som inte renderar i någon utvisning mer än en avblåsning för skada. I tekningen efter gör Pantern mål...

Pantern fortsätter utan målvakt men inga fler hemmamål utan istället är det Fish som sätter sitt andra mål för kvällen i tom bur på passning från Georgsson och Pettersson.

Skotten 6-6.

Analys

VIK gör återigen en riktigt bra bortamatch och vinner enligt mig rättvist mot ett hemmastarkt IK Pantern. Bra försvarsspel och så en stabil Viktor Östlund längst bak i målet. Bra insatser från Fish, Georgsson, PG, Östlund med flera.
Nu gäller det att få ordning på hemmaspelet igen.

Redan på fredag är det dags för Almtuna att gästa Plivit Trade Hallen.
Passa på att gå två och betala för en! Köp din biljett här på hemsidan.

Matchfakta

IK Pantern - Västerviks IK 1-3
(0-1, 0-1, 1-1)

0-1, 10:41: Alexander Wiklund, assist Joacim Hedblad
0-2, 27:09: Christopher Fish, ass Victor Öhman
1-2, 57:09: Andreas Söderberg
1-3, 59:21: Christopher Fish (ENG), ass Emil Georgsson & Dan Pettersson

Skott: 22-23 (7-10, 9-7, 6-6)

Publik: 532 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

VIK-TV

Highlights från sändningen i C More

Matchbilder

Foto: Mats Javerud / Pic-Agency


Wiklund har precis gjort 0-1!


Blomberg tittar på när Fish precis satt 0-2! 


VIK tackar de tillresta supportrarna!

 

 

 

 
Conny Pettersson
[email protected]
BORTASEGER MOT PANTERN
Onsdag 27 december
Matchfakta Swehockey
NÄSTA HEMMAMATCH
Fredag 29 december 19:00
Plivit Trade hallen

Köp biljett på hemsidan!
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB