Svenska Spel

Johan Rothlind är VIK:s nya klubbchef och VD för klubbens bolag

Publicerad: 2017-05-09 07:00

Västerviks Ishockey Klubb har rekryterat Johan Rothlind till tjänsten som klubbchef och VD i föreningens aktiebolag. Med Rönnängs IK, på Tjörn, som moderförening. Johan är 25 år och utbildad vid Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, Bosön. Där han är examinerad i marknadsföring, föreningslära, organisation, värdegrundsarbete, ledarskap, projektledning, samt idrottsekonomi/juridik.

Västerviks IK:s ordförande Lasse Jörbrink säger följande om rekryteringen: 

- Johan stämmer väl överens med den profil vi såg framför oss när vi startade rekryteringsprocessen. Han har skaffat sig praktiska erfarenheter från andra föreningar och kompletterat det med teoretiska kunskaper via Riksidrottsförbundets utbildning. Att han sedan är ambitiös och visar en stor vilja att utvecklas och strävar uppåt. Gör att Johan känns som rätt person att leda och fortsätta arbetet med att utveckla och etablera Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

Johan Rothlind själv säger följande: 

- Känns otroligt stort och inspirerande att få bli en del av Västerviks Ishockey Klubb! Jag ser verkligen framemot att lära känna klubben, dess Partners, medlemmar och staden. Jag vill bidra med mina erfarenheter från bland annat min lärlingsperiod inom Djurgårdens IF Ishockeyföreningen.

Johan tillträder sin tjänst måndag den 7 augusti. 

Klubbchef Magnus Nilsson kommenterar rekryteringsprocessen: 

- Vi är mycket nöjda med hur rekryteringen hanterats av vårt rekryteringsbolag FindersFee och deras arbetsmetod med en tipsfunktion. Vi fick drygt 30 personer rekommenderade för tjänsten varav 10 valde att söka. Drygt 10 personer uppmärksammade annonsen och sökte själva tjänsten. Momentet med en kort videointervju upplevde vi som mycket värdefullt och i vissa fall helt avgörande. Första intervjuomgången skedde i vecka 14 och under vecka 15 lämnade vi besked till dem som inte valdes ut för slutintervjuerna i vecka 17. Som kombinerades med besök på Västerviks IK:s kansli och en rundvandring i Plivit Trade Hallen.

Läs en rykande färsk intervju med Johan Rothlind här!

 
Fredrik Blom
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB