Svenska Spel

Fler truppändringar: Karterud till LHC, Tenemyr och Storm in i VIK

Publicerad: 2017-02-15 21:25

Strax innan deadline för spelarflytt har Västerviks IK tappat en spelare, men värvat två. Det är Jørgen Karterud som ska spela resten av säsongen i Linköpings HC i SHL. Istället plockar Västerviks IK in Jacob Tenemyr från Kiruna och Albin Storm (bilden) från Växjö Lakers J20.

Det blev ett händelserikt sista dygn för Västerviks IK innan transferfönstret stängde i HockeyAllsvenskan. Förutom att Mitch Wahl lämnat och Calle Åsell redan anslutit blev VIK snuvade på sin norske landslagsforward Jørgen Karterud, när Linköpings HC tar in honom för spel i SHL resten av säsongen.

LHC är inte bara en klubb som Västerviks IK har ett etablarat samarbete med, utan också en klubb som Karterud har testat spel hos åtta gånger denna säsongen, fyra matcher i SHL och fyra matcher i CHL.

Jørgen Karterud är en toppenkille som har kommit in i spelet i HockeyAllsvenskan allt bättre ju längre säsongen har lidit, säger sportchefen Tomas Lind. Vi önskar Jørgen Karterud stort lycka till i landets högstaliga.

Två nyförvärv, Tenemyr och Storm in

Jakob Tenemyr

VIK har samtidigt gjort klart med två unga forwards. Dels återvänder 21-årige Jacob Tenemyr till sin moderklubb efter två säsonger i Hockeyettanlagen Tyringe och Kiruna. Jacob spelade i Västerviks IK som inlånad spelare från Oskarshamn en stor del av säsongen 2014-15, en säsong som avslutades med spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

2015-16 flyttade Tenemyr till skånska Tyringe i Hockeyettan där han stod för 16 poäng på 35 matcher. Denna säsong har Jacob spelat i Kiruna i Hockeyettan och stått för 35 poäng på 28 matcher, ett Kiruna som inte varken kan nå positivt play off eller negativt kval i år.

Albin Storm

Dessutom kommer 20-årige Albin Storm att återvända till Västerviks IK för resten av säsongen efter att ha varit inlånad under fem matcher tidigare i VIK. Albin kommer från spel i Växjö Lakers där han varit assisterande lagkapten i J20-laget (23 poäng på 34 matcher) och dessutom provat på både spel i SHL under åtta matcher och fyra matcher i J20-landslaget.

Albin har representerat Växjös juniorlag under fyra säsonger, men kommer ursprungligen från HC Lidköping i Västergötland.

 
Fredrik Blom
Storm ansluter
Albin Storm
 • Född

  1997-01-21

 • Längd

  185 cm

 • Vikt

  88 kg

 • Profil »

Tenemyr vänder hem
Jacob Tenemyr
 • Född

  1995-10-12

 • Längd

  180 cm

 • Vikt

  75 kg

 • Profil »

 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB