Svenska Spel

Spelarnytt: 21-årige forwarden Alfred Andersson klar för VIK resten av säsongen!

Publicerad: 2018-11-30 12:05

Under fredagen stod det klart att Västerviks IK och 21-årige storväxte forwarden och centern Alfred Andersson, senast i IF Troja-Ljungby, är överens om ett kontrakt för resten av säsongen i HockeyAllsvenskan. Alfred ansluter omgående och är spelklar till kvällens match mot Almtuna borta.

Alfred Andersson är 21 år gammal och har Värnamo GIK som moderklubb. Ungdoms- och junioåråren har Alfred spenderat i Troja-Ljungby och han har spelat med klubbens a-lag under de fyra senaste säsongerna, bland annat 46 matcher i HockeyAllsvenskan under förra säsongen.

Alfred är storväxt (196 cm/90 kg) och vänsterskytt. VIK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om sitt senaste nyförvärv till Västerviks lag:

- Alfred är en storväxt forward och center med bra teknik och skridskoåkning. Han är ung och utvecklingsbar och trots sina 21 år har han spelat A-lagshockey med Troja i fyra säsonger. Vi har fått bra referenser om Alfred och hoppas han kan fortsätta sin utveckling hos oss.

Alfred Andersson har redan anslutit till Västerviks a-lag och om bara allt pappersarbete blir löst kommer han att vara spelklar redan under fredagskvällens bortamatch mot Almtuna IS i HockeyAllsvenskan.

Alfred Anderssons spelarprofil på Eliteprospects

 
Fredrik Blom
[email protected]
#72 Alfred Andersson
Alfred Andersson
  • Född

    1997-07-16

  • Längd

    196 cm

  • Vikt

    86 kg

  • Profil »

 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB