Svenska Spel

Kort intervju med Emil Wahlberg

Publicerad: 2017-03-21 07:49

Innan helgen som passerade skrev Emil Wahlberg på för ytterliggare en säsong i VIK-dressen. En säsong där han visade upp ett mycket fint backspel och visade att han hör hemma på den här nivån. Hemsidan tog ett kort snack med Emil.

Först och främst ett stort grattis till en bra säsong. Är du förvånad att det gick så bra för din och lagets del?

Förvånad blev jag väl inte men visst lite överraskande att det skulle gå så bra som det gjorde. Men vi fick ihop en bra grupp där alla jobbade hårt för varandra.

Du skrev på kontraktet väldigt snabbt efter säsongen, vilket vi är mycket glada för. Anledningen till det?

Jag fick mersmak där jag tyckte det var mycket roligt och jag vill fortsätta vara med på den här resan. Sedan passar upplägget mig och var helt enkelt det bästa alternativet.

Hur ser planen ut framöver tills ni går på is i början av augusti?

Jag började jobba denna vecka som snickare igen, efter att ha varit tjänstledig under säsongen. Sedan kommer jag sätta igång med försäsongen där jag kommer träna mycket på egen hand. Förra året körde jag varannan vecka med VIK. Hur det blir i år vet jag inte just nu, men laget kommer samlas på något sätt där man kommer göra fystester.

Du kommer fortsätta med samma upplägg att vara tjänstledig under säsongen?

Ja det kommer jag göra. Det fungerade perfekt. Innan har man alltid jobbat 100% för att efter jobbet träna. Det kan bli ganska jobbigt och slitigt i längden, framförallt när man har ett ganska tungt jobb. Sedan har jag familj och det blir tufft att få allt fungera då.
Detta upplägg fungerar kanon, då jag sticker till Västervik strax efter lunch och kommer hem strax till middag. Positiva saker är att man känner att man kunnat ta hand om kroppen bättre, vilket gjort man kännt sig piggare.

Hur skiljer sig HockeyAllsvenskan mot Hockeyettan?

Det är lite från match till match. Men överlag är det skickligare spelare och går mycket fortare. Man blir mer straffad när man gör ett misstag.

Lagbygget har börjat bra med förlängningar på, förutom dig, Pierre Gustavsson och Emil Georgsson. Hur ser du på nästa års lagbygge?

Det är bra spelare och människor bägge två så det är viktigt att dom är kvar. Hoppas såklart att vi får behålla så många som möjligt från årets lag men samtidigt förstår jag att många fått upp ögonen efter den säsong vi gjort.

Tack för intervjun. Ha en bra vår och sommar så ses vi i augusti!

Tack detsamma!

 
Robin Jillehed
Emils snickarsäsong börjar nu
Emil Wahlberg
  • Född

    1989-08-10

  • Längd

    184 cm

  • Vikt

    88 kg

  • Profil »

 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB