Svenska Spel

Tingsryd - Västervik slutade 4-3

Publicerad: 2017-10-07 12:30

VIK förlorade borta mot Tingsryd med 4-3 efter att haft ledningen med 2-1 efter två perioder. VIK kämpade på bra och var ytterst nära en kvittering i slutet.

Förutsättningarna inför dagens match är inte dem bästa. VIK saknar hela fem spelare!
Saknas gör Victor Öhman, Emil Georgsson, Oscar Drugge, Tony Pappila och Jacob Tenemyr som alla är skadade. In i laget på lån från Luleå kommer dock backen Kim Johansson.

Roger Forsberg har ändrat om lite femmorna. Bl.a. har Wiklund tagit Karteruds plats i första femman.

Första perioden

Första utvisningen i matchen drar Tingsryd på sig efter 1,46. Tyvärr utnyttjar inte VIK det som inte har haft något bra PP hittills den här säsongen.

Efter 4,24 är det VIK som drar på sig en utvisning. Bättre PP än VIK men inget mål för Tingsryd heller.

VIK skapar en del chanser, bl.a när Kim Johansson skjuter för styrning men pucken styrs utanför.
VIK åker på ett nytt numerärt underläge när Dan Pettersson visas ut för felaktig handstoppning. Men VIK reder ut det hela bra.

Med ett par minuter kvar av första perioden får VIK till ett bra tryck mot hemmalaget som resulterar i en utvisning för hemmalaget. Bra PP-spel men inget mål i första perioden men det var nära när Wiklund styr ett skott i slutet.
VIK avslutar första perioden på ett bra sett i en totalt sett jämn period.

Skotten vinner VIK med 11-10.

Andra perioden

VIK börjar andra perioden i spel fem mot fyra i 20 sekunder och gör det bra.

3.05 är det dags för Tingsryd att spela PP när Wiklund åker ut för en slashing men även Tingsryd har problem i power play.

Efter en stunds bra spel från hemmalaget så kommer 1-0 efter 8.38 när Daniel Norbe lägger en puck mot mål som Fransson inte ser. Ett par minuter senare är det nära 2-0 när Isak Brännström, lånet från HV71, kommer fri med Fransson som dock räddar.

Till slut så kommer det ett mål för Västervik. Joacim Hedblad lägger pucken på mål från blålinjen och en skymd Niklas Rubin i hemmamålet ser ingenting och 1-1 är ett faktum.
Knappt två minuter senare gör Emil Wahlberg 1-2 på en fin fin passning av Fish och allt såg ljust ut inför fortsättningen.  

19.10 drar Hedblad på sig en utvisning för interference men VIK håller undan perioden ut. 
En jämn period i en match som kan sluta hur som helst. 

Skotten i andra slutar 8-9

Tredje perioden

Bra spel av VIK i början när man får spela fem mot fyra. Oturen grinar VIK i ansiktet, två puckar i stolpen av Kim Johansson i samma anfall!
Efter 5.12 kvitterar dock Tingsryd genom Tousignant när han kommer på vänsterkanten och skjuter ett slagskott förbi en chanslös Jonas Fransson.

VIK fortsätter sin offensiv med bl.a. en jättechans för Christopher Fish men Rubin är med i målet. Istället för ledningsmål för VIK så tar TAIF ledningen efter 10,49 efter en soloprestation av Daniel Norbe som får åka runt som han vill i VIK:s zon och kan sätta pucken i ett nästan tomt mål när Fransson inte hinner med riktigt. Tyvärr kommer även 4-2 strax efter, 11,28, när Fransson inte är med på skott utifrån vänsterkanten. Ett skott som kanske han borde tagit. 

Men Västervik ger sig inte och fortsätter att trycka på och efter riktigt bra arbete brunkar VIK in en reducering till 4-3 med knappa fem minuter kvar.
Sist på pucken var Patrik Blomberg. VIK fortsätter och bl.a. har Fish ett läge men även Blomberg har en bra uppåkning med ett backhand avslut.

VIK tar time out efter 18,27 för att försöka få till en kvittering. Fransson plockas ut ur målet för att spela sex mot fem men tyvärr vill pucken inte in bakom Niklas Rubin något mer den här kvällen

Analys

VIK förlorar den jämna matchen och jämfört med senast är det ett fall framåt tycker jag. Bäst i VIK var inlånade Kim Johansson.  Det här var femte raka förlusten och nu väntar AIK på hemmaplan nästa vecka. 
Då behöver VIK all uppbackning från läktarna som går att få! 

Tingsryd AIF - Västerviks IK 4 - 3 (0-0,1-2,3-1)

28,38 1-0 Daniel Norbe (Daniel Öhrn)
31,34 1-1 Joacim Hedblad (Andreas Frisk)
33,22 1-2 Emil Wahlberg (Christopher Fish, Viktor Lindell)
45,15 2-2 Mathieu Tousignant (Adrian Saxrud Danielsen, Niklas Rubin)
50,49 3-2 Daniel Norbe (Oscar Holst, Adam Åkesson)
51,28 4-2 Jacob Dahlström (Kim Tallberg, Niklas Enberg)
55,42 4-3 Patrik Blomberg (Jörgen Karterud, Christopher Fish)

Skott: 28-33 (10-11,8-9,10-13)
Publik: 1599

Matchbilder

Foto: Peter Lilja / Frilansfotograferna


Deppigt i VIK-båset


Christopher Fish gör återigen en bra match


Dan Pettersson skriker ut sin glädje vid 1-2 målet av Hedblad.


VIK jublar efter att Hedblad kvitterat till 1-1

 
Conny Pettersson
[email protected]
FÖRLUST MOT TINGSRYD
Fredag 6 oktober
Statistik
NÄSTA MATCH
Onsdag 11 oktober 19:00
Plivit Trade hallen
 biljett
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB