Svenska Spel

VIK-Almtuna slutade 5-1!

Publicerad: 2017-11-13 22:00

VIK vann matchen mot Almtuna med 5-1, efter periodsiffrorna 1-0, 1-0, 3-1 inför 1723 åskådare. 

Dags för 1-kronas match mellan VIK och Almtuna. Det fanns förhoppningar att Conny Strömberg skulle kunna göra debut, men han hann inte komma på plats.
Det innebar att Mattias Elfström fick ta plats i tredje femman bredvid Löfqvist och Östman.

Första perioden

VIK skapar en riktigt bra chans direkt i matchen men pucken som passas in framför mål hamnar inte hos rätt spelare. Strax efter det är Almtuna som skapar en vass chans när Dahlström på volley sånär slår in pucken bakom Fransson.
Lagen fortsätter skapa målchanser.

Bland annat genom Patrik Blomberg tar upp pucken på högerkanten men passar snett inåt bakåt istället för att skjuta och chansen rinner ut i sanden.

Sedan är det nära när Elfström får ett läge men skjuter utanför, sedan Hedblad som kommer in framför mål och är nära att näta men målvakten räddar och så blir Elfström frispelad men lyckades inte få in pucken bakom målvakten Ljung i Almtunas mål.

VIK skapade många chanser men efter halva perioden står det 0-0.

Vid tekning åker Kalle Östmans klubba upp i ansiktet på en motståndare och Kalle får vila i fyra minuter. Almtuna förlägger spelet i VIK:s zon men man lyckas hålla undan och får till och med till ett friläge genom Christopher Fish som blir upphakad och domaren gör tecken för straffslag.

Victor Öhman får lägga straffen och han är hur säker som helst när han sätter pucken i mål.

Efter målet ökade AIS trycket mot VIK-målet med ännu tightare spel och skapar lite chanser. Efter avblåsning blir det lite gruff som slutar med att VIK får två spelare utvisade och Almtuna en. Tid 17:10

Bra boxplay som vanligt av VIK och resultatet står sig perioden ut. Almtuna vinner skotten, men det är VIK som är det bättre laget första 20 minuterna.

Andra perioden

Efter 52 sekunder i andra är det dags för VIK att få spela PP och det tar inte många sekunder innan Dan Pettersson kan styra in Öhmans skott till 2-0.

Almtuna skapar ett par lägen och tillslut åker VIK på en utvisning efter 5:59 när Drugge trippar en spelare, men man håller undan efter ett bra boxplay.
Första halvan av andra är gästerna lite hetare och leder skotten med 8-3. 

Efter 13:03 får VIK PP när en Almtuna spelare får upp klubban i ansiktet på Andreas Frisk. Bra PP och det är riktigt nära att Fish kan sätta 3-0, men Ljung kan rädda lite turligt eller om pucken tar i stolpen.

Sedan är det Hedblad och Drugge som spelar sig fram till ett bra läge men Hedblad får pucken lite långt fram när Drugge passar tillbaka så avslutet går utanför. 

VIK kontrollerar matchen bra trots att Almtuna vinner skotten med 15-5.

Tredje perioden

I tredje perioden försvarar VIK mest sin ledning och Almtuna satsar allt framåt. VIK spelar smart och efter bra spel nere i högra hörnet får Blomberg fram pucken till Öhman som gör 3-0 efter 4:32. 

VIK får energi efter målet och tar över matchen. Nära 4-0 när Pierre bryter ett uppspel, passar fram till Georgsson som drar till ett slagskott men målvakten är med och räddar. 

Efter 8:53 drar Almtuna på sig en utvisning. Det slutar med att Almtuna gör 1-3 i boxplay! Hedblad missar lite vid offensiva blå så Almtuna kommer två mot en.

Det är nära ytterligare en gång, men då lyckas VIK hålla undan från baklängesmål. När Almtuna nästan är fulltaliga drar VIK på sig en utvisning men det blir inga mål där.

Efter 1-3-målet är det Almtuna som är lite hetare och chansar lite framåt och det gör att VIK bland annat kommer tre mot en. Jacob Tenemyr kan göra 4-1 på Pierre Gustavssons passning med drygt fem minuter kvar att spela.

Almtuna fortsätter trycka på mot ett VIK som kontrar. Efter 16:18 kommer hemmalaget två mot en och Pierre Gustavsson är kylig och lägger pucken mellan benen på målvakten fram till 5-1. Passningen stod Fish för.

Analys

VIK vinner rättvist efter en stabil insats försvarsmässigt framför allt men också med en bra offensiv. VIK tog tillvara på sina målchanser och det gjorde inte gästerna på samma sett. Sedan har vi ju Victor Öhman i laget. Det har inte Almtuna! 2+1 från Victors klubba idag.

Matchfakta

Västerviks IK - Almtuna IS 5-1
(1-0, 1-0, 3-1)

1-0, 14:07: Victor Öhman (PS)
2-0, 21:10: Dan Pettersson (PP), ass Victor Öhman & Oskar Drugge
3-0, 44:32: Victor Öhman, ass Patrik Blomberg
3-1, 49:26: Jacob Svensson (SH), ass Nilsson & Leman
4-1, 54:32: Jacob Tenemyr, ass Pierre Gustavsson
5-1, 56:18: Pierre Gustavson, ass Christopher Fish

Skott: 18-25 (5-7, 5-15, 8-3)

Publik: 1723 åskådare

Fullständiga matchfakta från Stats Swehockey.

Matchbilder

Foto: Pic-Agency David Wall 


Victor Öhman klappas om av Oskar Drugge


Jonas Fransson var nära att få hålla nollan

 

 

 

 

 
Conny Pettersson
[email protected]
SENASTE MATCH
Måndag 13 november
Matchfakta
KÖP BILJETT NU!
Fredag 17 november 19:00
Plivit Trade hallen
 biljett
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB