Svenska Spel

J20: Västerviks IK Vs Nybro Vikings

Publicerad: 2017-12-04 07:16

Västervik - Nybro slutade 8-9 efter OT

1:a Perioden

Matchen börjar i ett högt tempo och vi har lite tryck, men Nybro är inte ofarliga i sitt chansartade spel och de tar ledningen efter en sargstuds. Efter 12 min lyckas vi kvittera genom Fredrik Nelson, ass Arvid Windahl och Tim Nilsson. Tyvärr slarvar vi en del och Nybro kan gå ifrån till 1-3. I slutminuten gör Robin Adolfssén 2 -3.

2:a Perioden

Vi får in en kvittering redan efter 40 sek till 3 -3 genom Anton Harrysson, ass Victor Lounis och Carl Ekelund. Vi får chans att spela pp i 4 min och vi utnyttjar det genom att göra två mål. David Andersson gör 4-3, ass Arvid Windahl och Robin Adolfssén. 5-3 gör Victor Lounis, ass Carl Ekelund och Gabriel Ringdahl. Efter 9 min gör Arvid Windahl 6-3, ass Robin Adolfssén och Isak Nilsson. Efter målet tappar vi ödmjukhet och gör det mesta dåligt. Slarviga pass och dåliga byten. Dåliga beslut och det straffar sig och Nybro reducerar till 4-6 och 5-6. Med två min kvar gör Gabriel Ringdahl 7-5 ass Arvid Windahl och Robin Adolfssén. Tyvärr så slarvar vi återigen i slutet av perioden och Nybro gör 7-6.

3:e prioden

Starten på tredje fortsätter med blandade insatser. Bra saker blandas med dåliga. Vi får två pp lägen utan att få till det sista. Istället kan Nybro få in kvitteringen till 7-7 efter ca 12 min. Bara 20 sek senare tar de också ledningen med 7 -8. Vi får jaga kvittering och i pp kan Johan Svensson göra 8 - 8, ass David Andersson med 3 min kvar.

OT:

Får vi inleda i bp och då kan Nybro avgöra och ta hem extrapoängen.

Analys:

Tyvärr blandar vi och ger väldigt mycket. Vi har många bra spelvändningar i första utan att få så bra utdelning medan Nybro sätter sina lägen. I andra gör vi det bra till 6 -3 sen bjuder vi in Nybro i matchen när vi istället borde stängt igen. Sista blir det lite chockartat när Nybro vänder matchen. Vi kunde varit klara för allettan, men vi har fortfarande allt i egna händer. Så nu är det bara upp till oss själva. Nu gäller det att vi visar vad vi vill kommande 14 dagar.

/Ledarna

 
Jonas Eilersen
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB