Svenska Spel

VIK seger mot Kallinge Ronneby

Publicerad: 2017-09-01 18:49

VIK fick en bra start på träningsturneringen i Kristianstad när man på fredagen slog Kallinge Ronneby med 3-0.
Första målskytt i matchen blev SHL lånet från Mora Oskar Svanlund. Smolk i glädjebägaren var att Victor Öhman fick lämna matchen i tredje perioden skadad.

Första perioden var helt okej från VIK:s sida som man spelade stabilt över hela banan. Kallinge låg på och stressade VIK hårt.
VIK skulle också ta ledningen med 1-0 genom nye Oskar Svanlund som påpassligt var framme vid en tilltrasslad situation.

Om den första perioden var stabil utan att bjuda på alldeles bländande spel så var period två sämre. VIK:s spel var slarvigare och man höll sig inte till de spelet man ska förhålla sig till. 
Perioden slutade mållös.

Den sista perioden skulle bli VIK:s bästa i matchen där man stänger ner Kallinge. Man tar bättre beslut och passningarna och tempot i spelet höjs upp. VIK gör också två mål i den tredje perioden först genom Oskar Drugge och sedan Christopher Fish som gör sitt första mål i VIK dressen.


VIK kunde vinna till slut med 3-0 och sett över 60 minuter är man det klart bättre laget.

Roger Forsberg tycker backsidan gör en bra genomförd match där målvakten Jonas Fransson får hålla nollan och visa upp sin skicklighet. Framåt imponerade nye Oskar Svanlund med bra fart och aggresivitet i sitt spel.
Christopher Fish (som gjorde sitt första mål i VIK dressen tog kliv framåt i sitt spel i dag jämfört med tidigare. Likaså Alexander Wiklund som gjorde det bra.

Tyvärr drabbades VIK av en skada på lagets tilltänkta poänggörare i vinter, Victor Öhman. Han blev liggandes i smärtor på isen i den tredje perioden där han med hjälp av lagkamrater fick ledas av isen.
Hur allvarlig skadan är svårt att svara på i dagsläget men i värsta fall kan det vara en långtidsskada. Victor uppsökte sjukhus under fredagskvällen.

På lördag spelar VIK match mot Västerås.

 
Robin Jillehed
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB