Svenska Spel

Sven-Olof Andersson har lämnat oss

Publicerad: 2017-04-04 20:40

Det är med stor sorg vi idag nåts av beskedet att Sven-Olof Andersson eller ”Skrotis” som vi lärde känna honom, stilla insomnat efter en tids sjukdom. Sven-Olofs insats för ishockeyn i allmänhet och Västerviks IK:s utveckling i synnerhet är svår att sammanfatta och formulera i ord. Vid bildandet av Västerviks Ishockey Klubb och utbrytningen från VAIS våren 1971 var Sven-Olof en av dem drivande krafterna som var med och lade grunden till dagens VIK. Han visade in i det sista ett engagemang för VIK som vi sällan möter och han hade sitt sista styrelseuppdrag i föreningen säsongen 2002–2003. Det innebar inte att hans engagemang och vilja att hjälpa till minskade utan Sven-Olof fortsatte med att sköta lotterier och att arbeta som matchvärd vid A-lagets hemmamatcher fram till säsongen 2016–2017.

Den nyss avslutade säsongen var Sven-Olofs första säsong sedan 1971 som han inte hade något uppdrag i föreningen. Vi som kände honom märkte vid våra samtal i samband med A-lagets hemmamatcher att sjukdomen tog på hans krafter.

Vi kommer alltid att minnas Sven-Olof för hans engagemang och stora VIK-hjärta. Våra tankar går nu till hans nära och kära.

 

Västerviks Ishockey Klubb

Magnus Nilsson

Klubbchef     

 
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB