Svenska Spel

Förlust på straffar mot Björklöven

Publicerad: 2018-03-04 18:36

VIK förlorade den viktiga bortamatchen i Umeå mot Björklöven på straffar. VIKarna gör en stark kämparinsats och försvarar sig väl långa stunder och den poängen man får med sig hem till Västervik kan vara avgörande när säsongen summeras.

Första perioden

Spelet börjar avvaktande från båda håll och få chanser skapas inledningsvis. Björklöven skulle dock ta ledningen. I en snabb spelvändning där David Lindquist är sist på pucken.

Efter det väntade ett par ängsliga minuter för VIKarna innan man får fart på spelet igen och skapar ett par bra chanser till kvittering.

Kvittering skulle komma och det i powerplay efter att Björklövens Lukas Ericsson visats ut för holding the stick. Det är Wiklund som är sist på pucken efter ett rappt handledsskott i slottet. Snyggt framspelad av Fish och Wahlberg.

Resultatet står sig perioden ut.

Skott 10-10

Andra perioden

Björklöven börjar den andra perioden med spel i numerärt överläge efter en sen utvisning från VIK i slutet på första. Få lägen skapas men hemmalaget ska få fler chanser i den spelformen under perioden. En period som inte alls är bra från VIK. Alldeles för många utvisningar gör att man få lägga stor kraft på att försvara sig.

Björklöven radar upp bra chanser att ta ledningen men Östlund och övriga VIKare offrar sig helhjärtat. Närmast ett VIK-mål är Elfström efter att ha blivit helt fri i slottet i mitten på perioden.

Inget mål i period två.

Skott 12-6

Tredje perioden

Tredje perioden är väldigt avvaktande. Båda lagen har några ströchanser att ta ledningen. Allra närmast är Björklöven men Östlund gör en jätteräddning på mållinjen och tar matchen till förlängning. 

Skott 5-7 

Övertid och straffar

Matchen går till övertid och där blir det i vanlig ordning chanser åt båda hållen. Inget lag lyckas dock avgöra och matchen går till straffar.

Tyvärr så räcker det inte till i straffarna utan hemmalaget Björklöven tar extrapoängen.

Skotten i förlängningen 5-2

Analys

VIK gör en klart godkänd bortamatch mot ett hemmastarkt Björklöven. VIKarna får försvara sig långa stunder framförallt i den andra perioden när man åker på alldeles för många utvisningar. Den poängen man får med sig kan vara oerhört viktig inför sista omgången i hopp om att undvika kvalspel.

Nästa match är på onsdag 7 mars klockan 19.00 mot BIK Karlskoga. En match som kommer att bli helt avgörande om VIK ska undvika kvalspel eller inte.
Det är nu grabbarna behöver publikens stöd, så se till att ta er till Plivit Trade Hallen och stötta laget!

Matchfakta

IF Björklöven - Västerviks IK 2-1 PS
(1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

1-0, 05:21: David Lindquist, ass Alex Hutchings & Axel Ottosson
1-1, 13.33: Alexander Wiklund, ass Emil Wahlberg & Christopher Fish
2-1, 65:00: Axel Ottosson GWPS

Skott: 33-25 (10-10, 12-6, 5-7, 5-2, 1-0)

Publik: 3604 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey.

VIK-TV

Highlights från CMORE

 
Robin Jillehed
LÖVEN-VINST PÅ STRAFFAR
Söndag 4 mars
Matchfakta
Wiklunds trettonde mål
Alexander Wiklund
 • Född

  1990-12-28

 • Längd

  182 cm

 • Vikt

  86 kg

 • Profil »

Östlund 94% SVS
Viktor Östlund
 • Född

  1994-07-30

 • Längd

  193 cm

 • Vikt

  84 kg

 • Profil »

KÖP BILJETT NU!
Onsdag 7 mars 19:00
Plivit Trade hallen
biljett
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB