Svenska Spel

Kort intervju med Joacim Hedblad

Publicerad: 2017-03-31 07:43

Hemsidan tog ett kort snack med Joacim Hedblad, som nyligen skrev på nytt kontrakt med VIK. Därmed går han in på sin sjunde säsong och tillhör en av kulturbärarna i klubben.

Först och främst grattis till en mycket bra säsong både från din och lagets sida. Vad tycker du om din och lagets insats det första året i Hockeyallsvenskan?

Jag tycker vi gör en väldigt bra säsong, vi kommer ihop bra som grupp där ingen var nöjd utan alla hela tiden ville mer. Ser man tillbaka på min egen säsong så är jag nöjd över helheten men känner ändå själv att de gick bättre på slutet och hoppas ta med mig mer utav de in i kommande säsong.

Hur stor är skillnaden mellan div 1 och HockeyAllsvenskan?

Den är stor om man jämnför botten av hockeyettan med de hockeyallsvenska lagen medan topplagen står sig ganska bra.

Glädjande nyheter var att du valde att skriva på ett nytt kontrakt. Vad gjorde att valet att fortsätta spela blev klart så tidigt?

Jag hade ett bra snack med Totto (Tomas Lind) och vi såg lika på saker, samtidigt underlättar det att Karlin blir kvar vilket är en trygghet. Sen trivs jag givetvis väldigt bra i Västervik och har inga planer att flytta på mig.

Detta år var det första ni tränade på eftermiddagarna istället för kvällstid. Hur har det varit?  Du själv har varit tjänstledig från ditt jobb för att kunna fokusera fullt ut på hockeyn. Hur har det varit?

Det har varit bra då man har kunnat träna lite extra på dagarna för att hålla kroppen i form. Samtidigt som jag har en liten son hemma så är det skönt att kunna få vara med lite mer även där.

Lagbygget har börjat ta form med flera viktiga spelare som valt att skriva på nytt kontrakt. Senast nu lagkapten Dan Pettersson. Hur viktigt är det att stommen är kvar?

Klart att det är viktigt att få kvar många från truppen då den har många duktiga spelare. Samtidigt så tror jag att spelarna från förra säsongen som gjorde debut i HA kan bli ännu bättre nästa år.

Hur ser planen ut fram till ispremiären i augusti?

Utöver all sommarträning så har jag två resor inbokade sen blir det givetvis en hel del golf också.

Får önska dig en trevlig vår och sommar!

 
Robin Jillehed
Hedblad inför sjunde året
Joacim Hedblad
  • Född

    1987-12-11

  • Längd

    181 cm

  • Vikt

    89 kg

  • Profil »

 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB