Svenska Spel

VIK vann hemma mot AIK

Publicerad: 2017-10-12 06:26

Äntligen lyckades VIK bryta sin förlusttrend genom att vinna en mycket jämn tillställning med 2-1 mot AIK på hemmais inför endast 1338 personer. 

Första perioden

Både lagen kom ut ganska så starkt i den första perioden där man växlade chanser med varandra. De gånger VIK lyckades bita sig kvar en längre period i AIK zonen var när kedjan med Fish, PG och Karterud var på isen. Det enda som fattades var ett mål från deras sida.

VIK skulle få matchens första powerplay efter att Patrik Blomberg blivit nerdragen i en genomåkning precis när han blivit nära att komma igenom och skapa sig ett friläge.

Powerplayspelet som varit VIK akilleshäll så här långt i serien skulle se något bättre ut i det första powerplayspelet man har i matchen. Men man skulle inte få in någon puck i nät men tendenserna i spelet var bättre.

Tyvärr åker man själva på en utvisning efter halva tiden av powerplayspelet när Dan Pettersson river ner en AIK spelare.

Det absolut bästa läget i första perioden skulle förra årets målkung Anton Holm i AIK få när han får ett fritt läge framför Fransson efter en riktig indianare från Andreas Frisk. Fransson är dock med på noterna och räddar.

Första perioden blir mållös i en period där båda lagen är jämna och inte tillåter varandra att komma till speciellt farliga målchanser.

Skotten 7-7.

Andra perioden

I den andra perioden lägger AIK i en ytterliggare växel i sitt spel och man börjar ta över matchen något. Man lyckas dock inte skapa allt för farliga målchanser. För VIK står upp mycket bra i defensiven och gör det svårt för AIK. Framåt försöker VIK men man utan att skapa allt för kvalificerade målchanser. Bästa läget i perioden får Tony Papilla i VIK som skjuter strax över.

AIK lyckades få in en puck genom Jesper Frödén i powerplay, men på ett felaktigt sätt. För efter att domaren videogranskat målet ser man tydligt att det är en spark och 0-0 står sig inför den avslutande perioden.

AIK det något bättre laget och man vinner skotten med 11-7. 

Tredje perioden

I den tredje perioden skulle AIK ta ledningen genom Eric Castonguay efter att han tagit tillvara på en retur på Anton Holms skott. 

Där och då trodde man att VIK skulle åka på ytterliggare en uddamålsförlust, men laget och kapten Dan Pettersson ville annorlunda.

För efter AIK:s ledningsmål skruvar VIK upp sitt spel ännu mer och man får också in kvitteringspucken efter halva perioden genom Dan Pettersson efter en riktigt rörig situation framför AIK-målet.

Av bara farten skulle man bara några minuter efter få in ledningspucken efter ett riktigt snyggt hockeymål där Oskar Drugge lägger in en puck på mål som Dan Pettersson elegant styr in till hemmapublikens vilda glädje. Där och då kändes som taket i Plivit Trade Hallen skulle lyfta. Man förstod hur mycket en hemmaseger skulle betyda för fansen och laget.

VIK lyckas sedan i slutet hålla undan när AIK trycker på för en kvitteringspuck. Säsongens skönaste seger var ett faktum.

Analys

Efter en jobbig tid lyckas VIK studsa tillbaka och vinna igen. Man gör en solid match med ett bra försvarspel där man minimerar sina misstag som fällt laget i tidigare matcher. Man möter ett AIK som är bra, kanske det bästa laget man mött hittills i år. 

Hela VIK laget ska ha beröm för insatsen denna onsdagkväll. Men visst måste man lyfta fram ett par spelare lite extra: Jonas Fransson i målet som inte varit så bra hittills i inledningen av säsongen som förra studsade tillbaka ordentligt och visade hur bra han är. 

Bland backarna var Oskar Drugge och Emil Wahlberg de som utmärkte sig mest. Även Luleålånet Kim Johansson visade att han är en fin tillgång till laget.

Offensivt handlade det mycket om Christopher Fish som bryter mönster och visar fina kvaliter, Jörgen Karterud som blir bättre och bättre samt dubble tvåmålskytten och lagkapten Dan Pettersson. 

VIK-TV


Highlights från sändningen i C More


Intervju Christopher Fish


Presskonferens Roger Forsberg & Thomas Mitell

Matchfakta

Västerviks IK - AIK 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

0-1, 44:08: Eric Castonguay, ass Anton Holm & Albin Johansson.
1-1, 50:19: Dan Pettersson, ass Emil Wahlberg.
2-1, 55:18: Dan Pettersson, ass Oskar Drugge & Alexander Wiklund.

Skott: 21-27 (7-7, 6-11, 8-9)

Publik: 1338 åskådare.

Fullständiga matchfakta, Stats Swehockey.

 
Robin Jillehed
STARK VÄNDNING!
Onsdag 11 oktober
Matchfakta
KÖP BILJETT NU!
Söndag 15 oktober 16:00
Plivit Trade hallen
 biljett
 

Copyright © 2016-2018 Västerviks IK

Telefon: 0490-18230

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB