Matchrapport: VIK-förlust i sista grundseriematchen
Publicerad: 2024-03-09
Efter match
VIK förlorade den sista grundseriematchen mot Björklöven på fredagskvällen i ACT-Hallen. Slutresultatet skrevs till 1-5.

Björklöven som hade mycket att spela för i jakten på att säkra slutspel började matchen bäst. Efter en rekordtidig (?) utvisning från VIK tog Björklöven ledningen med 0-1 i efterföljande numerära överläge. VIK hade bud på kvittering med några högkvalitativa lägen men utan att få nätkänning. Istället utökade gästerna till 0-2 innan första perioden var över.

VIK närmade sig målmässigt då Joel Kant reducerade efter drygt fem spelade minuter i mittperioden till 1-2. Ett mål i numerärt överläge. Det skapades chanser åt båda håller och i slutminuterna utökade Björklöven ledningen till 1-3 på en kontring.

Där gick luften ur VIK:arna som släppte in ytterliga två mål i tredje perioden och slutresultatet skrevs till 1-5 i en match där man märkte, av förklarliga anledningar, att fokuset låg på det som komma skall i och med kvalspelet mot Östersund med start kommande måndag.