Matchrapport: VIK seger med 5-0 mot Björklöven
Publicerad: 2023-11-08
Efter match
VIK svarade för kanske säsongens bästa insats när man på tisdagkvällen vann med 5-0 mot serieledarna Björklöven. Segern var ännu starkare med tanke på hur många spelare som inte var tillgängliga till matchen.

VIK fick en drömstart på matchen när man tog ledningen efter ca 4 minuters spel genom Jake McGrew som snyggt satt ledningspucken efter fin passning från Theo Jacobsson.

Det dröjde bara två minuter innan Theo Jacobsson återigen slog en fin passning till Victor Öhman som skickade in 2-0 till hemmalaget.

Victor Öhman skulle även sitta dit 3-0 innan första perioden var över och drömstarten var ett faktum mot ett ganska lamslaget Björklöven.

Den andra perioden skulle handla mycket om bortalaget där man lyfte upp spelet men VIK låg på rätt sida och försvara sig väldigt bra, dom lägena man fick svarade Emil Zetterquist i VIK målet för ett stabilt och bra målvaktsspel.

Skotten i period 2 slutade hela 12-0 till Björklöven men fortsatt 3-0 till VIK.

Den tredje perioden skulle VIK åka på en utvisning tidigt och då trodde man nog Björklöven skulle reducera och skapa lite nerv i matchen.
Istället så gör Mattias Wigley 4-0 och där kändes matchen avgjord.

Björklöven fortsatte föra spelet i tredje perioden men man skulle få gå mållösa den kväll och VIK kan fastställa 5-0 i öppen kasse genom Theo Jacobsson.

Tack vare segern lyfter VIK två placeringar i tabellen och man skapar kontakt med lagen uppåt vilket är otroligt viktigt. Nu väntar en veckas uppehåll innan Södertälje väntar på bortais.