Matchrapport: Mardrömskväll för VIK i Umeå
Publicerad: 2023-09-30
Det blev förlust modell större för VIK i bortamötet med Björklöven. Slutresultatet skrevs till hela 6-1 efter att VIK kollapsade helt i den första perioden.

Nej det var inte mycket som stämde i den inledande perioden för VIK. Matchen var inte ens minuten gammal när hemmalaget fick möjligheten i numerärt överläge. Väl där kom 1-0. Kort senare 2-0. Falk & Hagelin tog då timeout. Det hjälpte dessvärre inte. Kort därefter kom 3-0 och även både 4-0 och 5-0 innan mardrömsperioden var över.

Mittperioden blir i stället en mållös historia. Båda lagen hade några chanser och det märktes att matchen var så gott som avgjord.

Båda lagen gjorde varsitt mål i den avslutade perioden. Först ut var hemmalaget som utökade till 6-0 innan VIK fick ett tröstmål med minuter kvar genom Gustav Salmi-Lilja. 6-1 blev där med slutresultatet.

Nya tag redan på söndag då samma Björklöven står för motståndet. Även den gången i Umeå. Då krävs uppryckning om det ska bli poäng.